Til beboere og pårørende
Beboernes mulighed for frie valg er et bærende element i den filosofi, som alle medarbejdere på Kildehaven arbejder ud fra. Som beboer eller bruger har du stor indflydelse på dit eget liv og dine egne muligheder i hverdagen.
Sammen med medarbejderne og de andre unge voksne har du medansvar for at skabe et miljø, hvor der er plads til forskelligheder og individuelle hensyn, med respekt for fællesskabets interesser.
Kildehaven ønsker at være kendt for energi, nærvær, fællesskab og en sund livsstil. Det er et fælles mål for alle medarbejderne at give beboerne mulighed for at udfolde sig, udvikle deres færdigheder og udnytte deres potentiale fuldt ud.
Målet er at styrke beboerne til en hverdag og en tilværelse med oplevelser ud fra mottoet: Frihed, ansvar og fællesskab.
Pædagogiske visioner
Tværfaglig gruppe
På Kildehaven er der ansat forskellige faggrupper, som varetager den tværfaglige indsats og som støtter og vejleder øvrige medarbejdere, beboere og pårørende.
Ved behov for særlig faglig ekspertise, har Kildehaven konsulentaftaler med forskellige eksperter.
Kildehavens socialkonsulent koordinerer nye visitationer samt fremvisninger af Kildehaven og Gården. Socialkonsulenten varetager specifikke bevillings- og myndighedsopgaver i forhold til beboere og brugere, samt har den koordinerende funktion ved afholdelse af handleplansmøder.
Kildehavens socialkonsulent er uddannet sygeplejerske samt visitator.
Det autoriserede sundhedsfaglige personale sikrer, at det sundhedsfaglige niveau er højt, og koordinerer den sundhedsfaglige arbejdsgang på Kildehaven. De sikrer at tryksårsscreeninger og ernæringsscreeninger mm udføres på alle beboere, samt afholder kurser i medicinhåndtering for alle faggrupper på Kildehaven.
Det autoriserede sundhedsfaglige personale optimerer og implementerer sund kost i beboernes dagligdag på Kildehaven. De vejleder det øvrige personale, beboere og pårørende i energigivende ernæring, dysfagikost, sondeernæring samt generel ernæringspolitik.
Pædagoger og pædagogiske assistenter sikrer de neuropædagogiske indsatser og koordinerer de pædagogiske arbejdsgange. De sikrer at kolleger forstår de neuropædagogiske tilgange og anvender dem i praksis.
Kildehaven har to uddannede seksualvejleder ansat. Disse medvirker til at det ofte tabubelagte behov ”seksualitet”, bliver en naturlig del af dagligdagen på Kildehaven. Seksualvejlederne skal støtte medarbejdere i at observere og håndtere beboernes seksuelle behov.
På Kildehaven har en del medarbejdere en uddannelse i Tegn til tale. Dette støtter beboerne, pårørende og andre medarbejdere i kommunikationen med beboere uden sprog. Kildehaven har også medarbejdere med uddannelse i IKT (informations- og kommunikationsteknologi), som skal sikre indsatser til beboere med bevillinger til anvendelse af informationsteknologiske hjælpemidler. De skal sikre at øvrige medarbejdere vejledes til korrekt anvendelse i dagligdagen og kan også støtte pårørende, hvis dette er bevilliget.
Hverdagshabilitering er afgørende for alle borgere, men særligt for Kildehavens målgruppe. Derfor har Kildehaven uddannede træningsvejledere, der sikrer daglig træning i hverdagsopgaverne. De støtter beboere, kolleger, og pårørende i de hverdagshabiliterende indsatser. Derudover leverer Kildehaven individuel vedligeholdelsestræning som supplement til sen vederlagsfri fysioterapi, hvis beboerne har behov for dette og at det er bevilget.