Kildehavens boliger er delt op I fire enheder:
Paradis, Panorama, Rådhuset og Kildebo
Paradis
I Paradis bor der 16 beboere mellem 18 og 45 år. De har alle nedsat funktionsevne, fysisk og/eller mentalt, ligesom i de øvrige enheder i Kildehaven.
I Paradis er vi 1 teamleder, ca 20 fastansatte medarbejdere samt 2 ungarbejdere. Desuden er der tilknyttet 10 timelønnede afløsere til paradis til at dække sygdom, ferier mv.
Beboerne har hver deres lejlighed. Lejligheden er delt op i to rum; en stue og et soveværelse med eget badeværelse. Der er også et tekøkken med køleskab og skabsplads. Ud over lejligheden er der et stort, lyst fællesområde med store vinduer ud mod den fælles gårdsplads. Fællesområdet består af køkken, dagligstue med sofa og tv, dvd og diverse spil og bøger.
Udenfor i den fælles gårdsplads er der hængesofa, borde og stole til fælles benyttelse, mulighed for bål og grill samt en shelterplads. Alle beboere har enten et dagtilbud eller går i skole. Når de kommer hjem om eftermiddagen, hygges der enten i egen lejlighed eller i fællesstuen med frisk frugt, drikkelse og eventuelt med spil, tv mm.
Beboernes ret til selv at bestemme over eget liv vægtes meget højt, og der tages gerne på ledsagede ture ud af huset. Enten med eksterne ledsagere eller sammen med personale i enheden. Dette kan både være alene eller sammen med andre. Om aftenen støttes beboerne i at deltage i diverse arrangementer, som idræt, fælles musik og sangaften, samt diverse ad hoc arrangementer som diskotek i nærliggende by, biograf mm.
Beboere og personale spiser sammen til alle måltider, men man kan vælge at spise i egen lejlighed eller sammen med nogle stykker, hvis det er ønsket.
Flere gange om året inviteres pårørende til hygge. Dette ofte i forbindelse med højtider eller andre festligheder. F.eks. Kildehavens fødselsdag.
Panorama
Her bor 14 beboere i alderen 18-45 år. Beboerne i Panorama har alle nedsat funktionsevne – fysiske og/eller mentalt – og har behov for pleje, hjælp og støtte i hverdagen.
Der er ansat en teamleder og ca 20 faste medarbejdere med pædagogiske eller sundhedsfaglig uddannelse/erfaring, samt ca 10 afløsere, som er tilknyttet enheden. Beboernes lejligheder er delt op i to rum – en stue og et soveværelse med eget badeværelse. Der er et tekøkken med køleskab og skabsplads. Ud over lejligheden er der et stort lyst fællesområde med store vinduer ud mod den fælles gårdsplads. Fællesområdet består af køkken, dagligstue med sofa og tv, dvd og diverse spil og bøger samt en fælles motionscykel.
Udenfor er der en tagterrasse med hængesofa, borde og stole til fælles afbenyttelse, og en gårdsplads med mulighed for bål og grill. Derudover er der en shelterplads.
Alle beboere har enten et dagtilbud eller gå i skole. Når de kommer hjem om eftermiddagen, hygges der enten i egen lejlighed eller i fællesrum med spil, tv mm. Beboernes frihed til selv at bestemme over deres eget liv vægtes meget højt og der tages tit på ledsagede ture ud af huset. Enten med eksterne ledsagere eller sammen med personalet i enheden. Om aftenen støttes beboerne i at deltage i diverse arrangementer som f.eks. Idræt, fælles musik og sangaften, samt diverse ad hoc arrangementer som diskotek i nærliggende by, biograf mm.
Rådhuset
Her bor 14 beboere i alderen 18-45 år. Beboerne i Rådhuset har alle nedsat funktionsevne – fysik og/eller mentalt – og har behov for pleje, hjælp og støtte i hverdagen. Der er ansat en teamleder og ca 20 faste medarbejdere med pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse/erfaring. Derudover er der ca 13 afløsere tilknyttet enheden.
Rådhuset kom til at hedde rådhuset fordi det rent faktisk var her, det gamle rådhus i Svinninge lå. Enheden er bygget om og går man rundt her, kan man stadigvæk fornemme, at det er et tidligere rådhus man befinder sig i. Fordi der er tale om tidligere kontorer, er de 14 lejligheder forskellige og har hver deres unikke form, som giver fri fantasi til indretningen. Ens for alle lejlighederne er dog, at der er eget badeværelse og de har et tekøkken med køleskab og skabsplads. De fleste lejligheder i rådhuset har udgang til egen lille terrasse, som ofte bruges i foråret og sommeren.
Enheden består af et stort fælleskøkken, hvor meget af hverdagen foregår, fordi den er centreret i midten af hele enheden og er et fast samlingspunkt for os. Fra køkkenet er der udgang til den store fællesgård via de to store havedøre. I foråret og sommeren bliver aftensmaden ofte indtaget ude på terrassen ved store haveborde.
Udover det har vi to opholdsarealer, hvor der er mulighed for at kunne samles omkring en god film eller fodboldkamp, et spil, en god bog eller bare til hygge og en snak. Oftest samles vi til hygge om aftenen.
Alle beboere har enten et dagtilbud eller går i skole. Når de kommer hjem om eftermiddagen, hygges der enten i egen lejlighed eller i fællesstue med spil, tv mm. Beboernes frihed til selv at bestemme over eget liv vægtes meget højt og der tages tit på ledsagede ture ud af huset. Enten med eksterne ledsagere eller sammen med personale i enheden. Om aftenen støtte beboernes i at deltage i diverse arrangementer som f.eks. idræt, fælles musik og sangaften, samt diverse ad hoc arrangementer som diskotek i nærliggende by, biograf mm.
Beboere og personale spiser sammen til alle måltider.
Flere gange om året inviteres pårørende til hygge i forbindelse med højtider eller andre festligheder.
Kildebo
Kildebo ligger i en bygning ved siden af Kildehaven, placeret på en hjørnegrund med udsigt til byen.
Kildebo består af 4 store toværelses lejligheder på 95m2 inkl fællesareal og med eget køkken og toilet. De 4 lejligheder ligger ud til et stort, lyst fællesareal, hvor man kan mødes med sine naboer. Fra fællesarealet er der udgang til en fælles gårdhave og fra hver lejlighed er der udgang til egen lille terrasse. Hver lejlighed har et lille skur til opbevaring.
Målgruppen på kildebo er ligesom på Kildehaven yngre voksne med funktionsnedsættelse, der er visiteret til plejebolig eller lignende boligform af deres hjemkommune. Dertil er Kildebo et velegnet tilbud som udslusningsbolig eller for de beboere, der ønsker en mere individuel bolig med større fokus på selvstændighed. Kildebo er, udover at være udslusningsbolig, også anvendelig for beboere, der har brug for et særligt individuelt støtteforløb. Lejlighederne i Kildebo har en sådan størrelse, at de også kan bruges til par.
Kildebo og Kildehaven er kun adskilt af en lille vej, og som beboer i Kildebo har man derfor nem adgang til at benytte Kildehavens fællesarealer og øvrige tilbud.