Navnet
Inspirationen til navnet Kildehaven er hentet i en kilde, der har sit udspring nogle hundrede meter fra Kildehaven Boliger og Sundhedscenter.
I mange år stod der ved udspringet et monument over landinspektøren Weitemeyer, der mere end nogen anden var med til at udvikle stationsbyen Svinninge i det 20. århundrede, hvor Kildehaven ligger.
For en del år siden blev monumentet flyttet fra Weitemeyers Kilde og placeret i haven bag det daværende rådhus (nu Kildehaven), og det er i dag rykket frem foran bygningen, så det kan ses fra vejen.

Sommerfuglen - i Kildehavens logo
Sommerfuglen er et kraftfuldt symbol på kampen for at forlade sin puppe og give sig til at flyve.

Menneskets udviklingsproces kan sidestilles med de tre faser, som sommerfuglen gennemgår – faserne som larve, puppe og sommerfugl. Som larve er sommerfuglen tryg og oplever medgang. Som puppe kæmper sommerfuglen for at gøre sig fri af sit hylster og udvikler sig samtidig til en sommerfugl. Som flyvefærdig er sommerfuglen nået til en styrke og realisering. Når mennesket giver slip i livet, er det som sommerfuglen – frit, smukt og svævende. Kildehavens logo er den blå sommerfugl Ulysses fra Australien. Den har et vingefang på ca. 14 cm og lever i regnskovene i det nordøstlige Australien.

Den smukke blå farve står for kærlighed, troskab og hemmelighed. Blå er farven for tænkning, åbenhed og udlængsel - himmelens og havets farve.